20.12.09

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΚΕΝΑ...


Επιτέλους οι ελληνικές εφημερίδες θα πουν ποτέ τα πράγματα με το όνομά τους; Νισάφι πια με τους κώδικες και τις αηδίες. Ιδού τι γράφει ο Χρ. Ξανθάκης στη στήλη του Μέσα και Μedia. Γιατί ρε παλικάρι δε μας λες ότι πρόκειται για τον ΔΟΛ και τους τριγμούς του οικοδομήματος λόγω της εξασθενημένης υγείας του Λαμπράκη; Γιατί δε λες ότι ο μέτοχος είναι ο Β. Ρέστης και το μικρό κανάλι το mtv και οι μικροί ρ/σ ο σίτι κλπ κλπ. Πείτε τα πράγματα με το όνομά τους ντε! Διαβάστε και το σχόλιο και βάλτε εκεί που σας λείπουν τα κενά τα στοιχεία που σας δώσαμε...:


ΕΠΕΙΔΗ η επανάληψη είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως, επαναλαμβάνω εδώ ένα προ μηνών σημείωμα: «Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση μεγάλου συγκροτήματος media που συζητάει με μέτοχό του την αύξηση συμμετοχής του σε επίπεδα «κυβερνητικά».

Για να γίνει βέβαια αυτό, πρέπει να ρυθμιστούν δύο ζητήματα. Πρώτον, πρέπει να δει ο μέτοχος τι θα κάνει με το μικρό του κανάλι και τους ακόμη πιο μικρούς ραδιοφωνικούς του σταθμούς. Η πρόταση είναι να ενσωματωθούν στο μεγάλο μαγαζί, για να ανεβάσουν και τον τζίρο του και το μέγεθός του. Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με...

...τη συμμετοχή του μετόχου σε μεγάλο κανάλι, η οποία προτείνεται να μπει και αυτή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η εύκολη λύση; Να ανταλλαχθεί με μετοχές του κραταιού συγκροτήματος, όπως συνηθίζεται στις διεθνείς πρακτικές. Η δύσκολη λύση; Να βρεθεί ρευστό και να αγοραστεί επί τόπου. Αλλά ποιος έχει ρευστό τέτοιο καιρό;»

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΩ: Το θέμα εξακολουθεί να υφίσταται και οι διαδικασίες συνεννόησης έχουν επιταχυνθεί, διότι μπορούν από μέρα σε μέρα να προκύψουν λόγοι ανωτέρας βίας. Υπάρχει βέβαια και ένα ζήτημα ανθρωπίνων σχέσεων στην ιστορία, που μπορούν είτε να διευκολύνουν είτε να καθυστερήσουν τις διαπραγματεύσεις. Και πώς θερμαίνονται οι ανθρώπινες σχέσεις; Οπως γράφω πιο πάνω, είτε με μετοχές είτε με μετρητά! Σημειώστε πάντως ότι ο εν λόγω μέτοχος δεν κάθεται στ' αβγά του και δεν αποδίδεται σε μονομέτωπο αγώνα. Κοιτάει και αλλού και αν ευοδωθούν οι κινήσεις του, θα ακουστεί μπαμ στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου